Saturday, 11 February 2017

Vol-au-vent babeczki z ciasta francuskiego

Odkryj swoją słodką przyjemność z wafelkami Lusette
Gdy pojawiają się na stole zawsze wzbudzają zainteresowanie. Babeczki vol-au-vent są tak lekkie i ulotne, że w błyskawicznym tempie znikają z talerzy.
Jest to propozycja dla osób, które lubią szybkie przekąski. Możemy kupić gotowe mrożone babeczki lub ciasto francuskie i sami  stworzyć wycinając warstwy ciasta i skleić co wymaga nieco cierpliwości, chociaż samo w sobie jest dość proste.

Skladniki na dwie babeczki:
1/2 prostokąta ciasta francuskiego lub dwie mrożone babeczki (wersja super szybka)
2 wafelki lusette http://lusette.pl/ o dowolnym smaku
2 łyżki serka śmietankowego lub mascarpone 


Przygotowanie babeczek:

Z ciasta francuskiego powycinaj okręgi. Na każde vol-au-vent potrzebne są trzy okręgi. W dwóch powycinaj w środku mniejsze okręgi. Złóż ciasto: na spód ułóż cały kawałek, posmaruj białkiem i połóż pozostałe warstwy. Babeczki zapiekaj przez 15 minut. Po wyciągnięciu wypełnij nadzieniem.

Przygotowanie nadzienia:


Umieść 1 wafelek lusette w kielichu blendera( użyłam nutribullet) z dowolnym serem wymienionym w składnikach, zblenduj. Wypełnij ostudzone babeczki udekoruj drugim wafelkiem i gotowe.
Smacznego

 

No comments:

Post a Comment