Tuesday, 6 March 2012

Zupa szpinakowa


Ponieważ u mnie wiosna pełna para to mało przebywam w domu, a co za tym idzie to też mniej gotuje coś nowego. Dziś szybka i smaczna zupa szpinakowa, szczerze mówiąc to miałam ochotę na szczawiowa ale nie wiem  czy takie rarytasy dostane w ie.
Składniki;
  • 4 ziemniaki
  • opakowanie świeżego szpinaku 
  • 1l wywaru z warzyw
  • 1 łyżka oliwy 
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawy
Do wywaru warzywnego wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy. Na rozgrzaną patelnie wlewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekany czosnek i poszatkowany szpinak przez chwilkę smarzymy i dodajemy do garnka, gotujemy. W miedzy czasie przyprawiamy. Na koniec mozemy dodać śmietany lub jogurt naturalny bać rozbełtane jajko (wersja dietetyczna).

1 comment:

  1. Najprostsza wersja na szpinak i pyszna i lekka i bardzo wiosenna!

    ReplyDelete