Thursday, 9 February 2012

Gruszki pięknej Heleny


Szybki i smaczny deser jak znalazł na walentynki. ponieważ jak wieść gminna niesie pochodzi z repertuaru pań swawolnych. Polecam wam książkę, z której pochodzi ten przepis pod tytułem KUCHNIA EROTYCZNA Tadeusza Olszańskiego.  
Składniki:
  • 2 gruszki
  • 4 porcje lodów waniliowych
  • 10 dag czekolady
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 paczka cukru waniliowego
Gruszki obrać, przekroić i usunąć gniazda nasienne. Zagotować wodę z cukrem i cukrem waniliowym następnie w tym syropie gotować gruszki przez 6 minut. Ostudzone gruszki układamy na porcji lodów i dekorujemy rozpuszczona czekolada.

Jeszcze wersja z bananami (bananów nie gotujemy)

2 comments:

  1. W sam raz na nadchodzące Walentynki :) Pycha!

    ReplyDelete
  2. Już nie mogę się doczekać,żeby go zrobić.Wygląda tak elegancko!

    ReplyDelete