Monday, 14 November 2011

Rogaliki marchewkowe

Kruche, pyszne i o cudownym kolorze, a przepis na te wspaniałe rogaliki znalazłam tu. Właściwie będę cytować za autorką.
Składniki:
  • 200g tartej marchewki na drobnych oczkach
  • kostka masła
  •  2 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • na nadzienie gęsta marmolada o ulubionym smaku
Wszystkie składniki zagnieść(podsypując mąką) na jednolitą masę i odstawić na chwile do lodówki. Następnie rozwałkować i wycinać trójkąty i smarować marmoladą. Po czym zwijamy zaczynając od podstawy trójkąta. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.

6 comments:

  1. Prezentują się wspaniale! Pozdrawiam

    ReplyDelete
  2. Z marmolada pomaranczowa musza smakowac oblednie...

    ReplyDelete
  3. Tak użyłam marmolady pomarańczowej nie słodzonej, były super ale dla dzieciaków musiałam cześć polać białą czekolada.

    ReplyDelete
  4. Zdjęcie cudne, koniecznie muszę je wypróbować!

    ReplyDelete