Kulki owsiane wegańskie


Smaczny deser lub podwieczorek - zdrowy i z dużą zawartością błonnika, bo przygotowany z płatków owsianych.

Skladniki na około 30 szt:

  •  250 ml oleju kokosowego
  •  100 ml - 250 ml syropu z agawy lub innego (w zależności jak słodkie lubimy)
  • 10 łyżek mleka roślinnego
  • 4 łyżki kakao
  • 1/2 kg płatków owsianych

 Wszystkie składniki prócz płatków owsianych podgrzewamy do połączenia składników. Do jeszcze ciepłej masy dodajemy płatki, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia( około 15 minut w zamrażarce). po tym czasie formujemy kulki i odstawiamy na 10 minut do lodówki.
Kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych czy też orzechach. smacznego
Zapraszam na yt:https://www.youtube.com/watch?v=93fMiz5VOJE





Comments

Post a Comment