Muffinki warzywne

Kolejny przepis z serii jem i chudnę. Pyszne muffinki bez mąki. Lekkie sprężyste, nadają się do pracy na drugie śniadanie. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Praktycznie za, każdym razem mogą być o innym smaku, wystarczy dodać innych warzyw, innego sera czy posypać dodatkowo orzechami.

Składniki na 6 muffin:
  • 2 jajka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 6 różyczek brokuła
  • 1 garść tartego sera ( w tym przypadku mozzarella)
  • przyprawy do smaku
Paprykę  umyć pokroić w kostkę, brokuł umyć podzielić na mniejsze części . Następnie ugotować warzywa na porze, przez około 10 minut. W miedzy czasie wysmarować foremkę od muffin tłuszczem wlać rozkłócone jajka. Następnie włożyć podgotowane warzywa , doprawić przyprawami, posypać serem i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut (do zrumienienia sera).
 Smacznego

Comments

  1. rzeczywiście tak czytam.. Tylko 5 składników i muffinki bez maki?:)myślałam, że coś się pomyliło. A wyszło ciekawie:)

    ReplyDelete
  2. Bardzo ciekawe. Chętnie bym spróbowała.
    pozdrawiam

    ReplyDelete
  3. Cudowne kolory i takie proste do zrobienia, na pewno spróbuję!

    ReplyDelete

Post a Comment