Bigos chodził za mną już jakiś czas, znalazła nawet przepis klik. Ale moje zapominalstwo sprawiło, że nie kupiłam tego co w przepisie wymagane. A bardzo chciałam dziś zjeść taki bigos i oto moja wersja.
Składniki:
- 500g kapusty kiszonej
- 1 cukinia
- 4 daktyle
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 1 cebula
- 1 garść suszonych grzybów ( pieczarki też mogą być, ja wcześniej grzybów nie moczyłam tylko pokruszyłam i dodałam do potrawy)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 liść laurowy
- sól , pieprz i jakie tam chcecie przyprawy do smaku
A myślałam ,że doczekam do Świąt!Pycha!
ReplyDeleteTwojej wersji też spróbuję :)
ReplyDelete